Julegalleri  i Raadvad

Ekstra Juleåbent på Bronzeværkstedet
søndag d. 16. december kl. 11-15
Kom på julevisit, få en kop/et glas og lidt julehjemmebag

Raadvad JuleGalleriKom til det historiske Raadvad i Dyrehaven. I de fredede gamle bygninger på den gamle Raadvad Knivfabrik kan du se ægte håndværk, kunsthåndværk og kunst, der bunder i gode traditioner. Raadvad blev fredet 1983 er et af de mest aktive af fabriksbygningerne langs Mølleåen, som betegnedes som Industriens vugge.

Ved Julemarkedet byder værkstederne på en bid af noget helt unikt. Neden for kroen er Karin Carlander med væverier og Raadvad Møbelsnedkeri med lækre træarbejder, ved gården er Bronzeværkstedet med Stine Ring Hansens skulpturer, Per Jensen med vandrestave, stokke og egne knive og Prins Polka med gamle dukkesenge og hjemmelavet julepynt og håndtrykte lampeskærme m.m. I gården Ampio Marmorpuds, klassisk Stucco Lustro overflader der reflekterer lyset, naturmaterialer i individuel design. Læg vejen forbi Raadvad Stenhuggeri og få en snak om restaurering af slotte, gravsten, fuglebade m.m., Bag stenhuggeriet findes Elisabeth Lau Kieffer, som er keramisk designer i porcelæn/stentøj. Bag skorstenen findes Lisbet Friis, som laver håndtrykte tekstiler, håndvævede tørklæder, gulvtæpper m.m. På 1. sal møder man et spændende værksted der har en bredde med flere kunstnere. Katrine Skovsgaard viser billedkunst og fotografiske værker, Yoshiki, den japanske maler, abstrakte og figurative malerier, Sofie Børsting maleri af nye kunstnere er Anette M Pierce, der viser billedkunst og vintage tekstiler, Signe Visnek fotograf, grafikker og designer samt Tove Ahlmark forfatter og foredragsholder.

I naturskolens ene bygning finder du tegner Dres Simon Simonsson sammen med Joachim von Westen med egne specialiteter og den erfarne snedker ud i små æsker, spil og intarsia Bent Mørkenborg.

Husk at tage nogle skridt ud af fabrikken i Raadvad nr. 11 finder man billedhugger Sys Svinding med skulpturer i mormor og granit og i nr. 30 Bitten Hegelund, der laver Blue Print på papir i selskab med Aleksis Carlander der fremstiller linoliemalede havemøbler i fyrretræ, finske håndlavede knive m.m.

Midt i al kiggeriet kan børnene gå på jagt. Naturskolen har orienteringsquiz: Find de udstoppede dyr på værkstederne begge dage mellem kl. 11-14 Naturvejlederne er klar til at fortælle en masse om dyr og natur.

Der er rigtig meget at kigge på og selvfølgelig nyde skoven og de smukke huse i Raadvad, måske nappe sig et glas glögg i Kathinkas telt i gården eller på kroen og få æbleskiver til eller bare nyde en dejlig juleplatte og overveje om nogle af kroens egen produkter skal med hjem.

Som noget særligt kommer Duo Cabanutti og spiller Jazz kl. 14 Lørdag d. 1. i Bronzeværkstedet.

PARKERING: Vi har forbedret mulighederne for at komme til og fra Raadvad.
Bemærk ekstra skiltning! Parkering i venstre side af Svenskevejen fra Stampen og til Raadvad. Desuden de allerede afmærkede parkeringspladser ved Hjortekær, før Stampen, ved Stampen, bag Kroen og ved Vandrehjemmet. Endelig er det nu også tilladt at parkere på grusvejen fra midt på Svenskevej mod Skodsborgvej. Herfra er der ensrettet gennemkørsel væk fra området mod Skodborgvej. For gående benyt så vidt muligt skolestien fra Hjortekær og stierne på begge sider af Mølleåen – ikke kørebanen. De friske kan også leje cykler på Klampenborg station www.MTB-tours.dk og tage den dejlige tur gennem Dyrehaven.

Vi glæder og se til at se jer, tag familie og venner med til en spændende dag i Raadvad.

Hent Raadvad JuleInvitation i pdf.

***************************************************************************************************************

Stine Ring Hansen

Stine Ring Hansen

Mange tak til alle jer der gæstede min jubilæumsudstillingen på Fortunfortet i august og september. Mit ønske om en anderledes spændende udstilling i disse rammer blev indfriet. Jeg er meget taknemmelig over alle de positive tilkendegivelser jeg har fået, det kalder man vist Symbiose.

 

This entry was posted in Nyheder. Bookmark the permalink.

Comments are closed.