Velkommen

Stine Ring Hansen

Stine Ring Hansen

På ”Den Gl. Knivfabrik” i det naturskønne Raadvad nord for København holder jeg til. Raadvad knivfabrik er en af Danmarks ældste industribebyggelser, som i dag rummer selvstændige værksteder indenfor håndværk og kunst. Her på Bronzeværkstedet bliver både små og store skulpturer til fra model til færdig bronze. Bronzen er mit materiale, bronzens lød, mener jeg, harmonerer med min udtryksform, dens muligheder i form, overflade og farve gør spændvidden stor.

Jeg elsker det hårde knoklearbejde, disciplin er en dyd, hvis man vil klare dette fag, her er ingen lette løsninger, Sorte sprukne hænder, som hverken egner sig til silke eller nyloner, ansigtet – der strammer af varme og støv, vinkelsliber, slibepapir, hammer og svejs , en duft af voks og bronze blander sig, det er hverdag, midt i at jeg mest af alt ligner en kulminearbejder, tillader jeg et køligt glas Chablis passere, når skulpturen står nyfødt” Et lykkeligt øjeblik!

Kendetegnet for mine skulpturer er gennemgående udtryk i kærligheden til livet ved spiringer og vækster og væsener, der strækker sig i rene linier, bevægelser der omslutter og beskytter og åbner sig. Fundamentalt har fuglen været et yndet motiv, men jeg kaster mig gerne ud i andre temaer, som f.eks. H.C. Andersen, som jo voksede sig større og til stadighed er aktuel. Det religiøse har jeg berørt og netop nu er der fokus på emnet klima med mennesket i fokus, et emne der rækker ind i fremtiden.

Comments are closed.